Mayte, Jonahtan i Esther: (TCAIS a Vall d’Hebron): «el més bonic de la professió és l’agraïment de la gent»

Són el costat més humà de la Sanitat. El tècnic o tècnica en cures auxiliars d’infermeria és la persona que acompanya el pacient durant tot el procés. La seva tasca, com s’ha vist en aquesta crisi sanitària, és fonamental.


«Estudiar auxiliar d’infermeria és una cosa que està a l’abast de tothom i un treball molt bonic que crec que val la pena provar». Així de contundent es mostren alumnes dels diferents instituts públics de la FP de Catalnya, quan parlen de la seva professió. «L’auxiliar és qui està constantment enganxada als pacients i és qui primer sol avisar de qualsevol canvi, a favor o en contra; són la veu dels pacients i els ulls d’infermeres i metges », afirmen.
Formar-se com auxiliar d’infermeria és sempre una bona opció per a tothom qui vulguin iniciar-se en el món sanitari, ja que, com asseguren els professors i professores, «es fa relativament ràpid i et pot obrir una mica les portes per veure si t’agrada això ».

«La formació és fonamental perquè la primera persona que veus quan arribes a un hospital o a una residència sol ser sempre una auxiliar. I depèn molt com et rebi. A poca cara amable i de tranquil·litat que se’ls transmeti als pacients, ja de seguida els fa sentir-se més a gust. Realment, és una feina molt agraïda en el qual has de saber posar-te en el lloc de què tens davant, perquè mai saps el que hi ha darrere de cada persona », destaca la Marta, una TCAI.

La importància de la figura de les auxiliars d’infermeria ha estat encara més evident durant la crisi sanitària de la covid-19. «Sembla que només són importants metges i infermers i, a la fi, tothom depèn de tothom. Si falta algú, es queda coix. Aquesta situació ha estat molt diferent de tot el viscut abans, però ha servit per veure aquest paper important que exerceixen els auxiliars », adverteixen des del sector.

Per això, tot i la preocupació que es viu en moments com aquests encara que soni a tòpic, «el més bonic de la professió és l’agraïment de la gent».

Us deixem un enllaç on poder cursar el grau mig de TCAI a Catalunya:I aqui un PDF amb tota la informació: