En els propers dos anys s’ha de realitzar el procés d’estabilització de la plantilla de les administracions públiques i organismes com l’ICS per tal que la temporalitat quedi reduïda a un màxim del 8 % del total de la plantilla en aplicació de la llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat a l’ocupació pública.

 

Perquè és important aquest procés? Doncs és ben senzill, si fins ara l’objectiu de qualsevol professional que debutava a l’ICS era anar acumulant mèrits per tal d’aconseguir un interinatges que li proporcionés una estabilitat per més tard presentar-se a unes oposicions per aconseguir la seva plaça, ara els sistema canviarà. I passat tres anys l’administració – en aquest cas l’ICS- vindrà obligada a convocar la plaça o aquesta persona interina haurà de cesar amb una indemnització de 20 dies per anys treballat.

 

En cas que siguis interí/na amb anterioritat al 2016 la teva plaça sortirà a concurs mitjançant mèrits. Si el teu interinatge és posterior, hi haurà una part de mèrits (60%) i una altre de fase d’oposició. A més es convocaran els habituals concursos de torn lliures no excepcionals.

 

I perquè és important per a tu o els teus si no tens plaça estatutària fixe ja a l’ICS? Doncs perquè has de mirar d’aconseguir el màxims de mèrits possible abans de la publicació de les bases de la convocatòria.

 

A Som Intersindical, estem atents a l’anunci d’aquestes convocatòries que s’han de fer públiques al juny del 2022 i us anirem informant de cm es va desenvolupant tot el procés.

 

No dubteu en contactar-nos si voleu més informació i necessiteu acompanyament en tot aquest procés.