✊ Cal estabilitzar la plantilla. Diem un SÍ, clar i rotund a un concurs de mèrits per al personal interí.
Ens ho hem guanyat amb feina ben feta durant anys.#SomIntersindical#TargetaVerda #Jubilació60 #EstatutarisJA
A @vallhebron, vine amb nosaltres
https://t.co/GEYbIa8xEx pic.twitter.com/V7AuKy6HuR

— Som Intersindical Hospital Vall d'Hebron ✊ (@SomInterVHebron) July 29, 2021

Diari Ara.cat:

Els interins de fa deu anys seran fixos sense fer oposicions i per «valoració de mèrits»


El govern espanyol salva ‘in extremis’ la reforma que obligarà en tres anys a cobrir les places d’interins amb personal fix.

«Confio que sí», comentava la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero, just abans d’entrar al ple del Congrés de Diputats i defensar el decret llei que busca acabar amb la temporalitat dels interins. I així ha estat, però amb emoció: el Congrés ha ratificat in extremis la normativa i ho ha fet com a projecte de llei i tramitació accelerada, és a dir, que encara es pot modificar si els partits presenten esmenes a algun dels articles. L’acord que ha encapçalat el fins ara ministre de Funció Pública, Miquel Iceta, amb els sindicats majoritaris, però amb l’oposició d’altres sindicats públics minoritaris que denuncien que la reforma deixarà sense feina molts treballadors, ha estat ratificat en segona volta -s’ha empatat en primera votació- amb majoria simple gràcies als vots dels partits del govern de coalició (PSOE i Unides Podem), ERC, Compromís i altres socis minoritaris.

Per salvar la normativa, Montero ha pactat a última hora que aquells interins que fa més de 10 anys que ho són i no han estat convocats a cap procés d’oposició, accedeixin a la plaça sense opositar i per «valoració de mèrits», un acord pactat amb Unides Podem i al qual s’ha afegit ERC. A més, s’obre la possibilitat que alguns processos d’oposició no siguin eliminatoris. Aquests dos canvis s’afegeixen a una reforma de gran envergadura que obligarà les administracions públiques –inclosos els ajuntaments i les diputacions– a no tenir més d’un 8% dels contractes temporals, a cobrir les places d’interins amb personal fix en un termini màxim de tres anys i també a indemnitzar amb 20 dies per any treballat els interins que perdin la plaça.


ARA TOCA COMPLIR. CAP ENGANY MÉS!