Des de Som Intersindical, i en relació a la possibilitat del col·lectiu de TCAIS participin en la necessària campanya de vacunació contra la COVID-19, manifestem:

Som un sindicat que defensa la totalitat dels col·lectius i estaments del personal que treballa en l’àmbit sanitari.

A Som Intersindical sabem que les tasques infermeres es poden delegar però la responsabilitat és indelegable, per això creiem fermament que cal donar suport a les TCAI per diversos motius, i sempre actuant sota supervisió infermera:

1. Estem en pandèmia i calen tots els recursos humans, és important assolir la immunitat de grup com més aviat millor.

2. El col·lectiu TCAI està format i a més amb una formació especifica encara, per formació acadèmica se’ls va ensenyar la tècniques d’administració intramuscular i subcutània.

3. No entrem en disputes per categories som un sindicat de i per a totes elles  i prioritzem la salut comunitària i el benestar de la persona usuària de la sanitat pública.

4. Des del començament de la pandèmia, i molt abans, les TCAI han administrat insulina o heparina (fins i tot nenes i nens) sota prescipció mèdica i supervisió infermera. Qüestionar la capacitat d’injectar a les TCAI genera una alarma falsa i innecessària.

5. Des de fa molts anys en la campanya de vacunació de la grip, a les TCAI se’ls facilita la vacuna per als seus familiars i l’administrem elles, moltes ho fan cada any …. creiem doncs que no falten raons.

Plena confiança, suport i respecte per a tot el personal TCAI que ens cuida cada dia.